Agilityn Alkeiskurssi   
Agilityn Alkeiskurssille olette tervetulleita jatkamaan agilityharrastusta Agilityn Pohjataitokurssin suorittamisen jälkeen. 

Alkeisiin ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -rotuiset koirat. Koiran tulee olla fyysisesti terve ja hyväkuntoinen.
Ohjaajan tulee olla yli 16-vuotias. (Alle 16-v ohjaajan kanssa kurssille tulee osallistua koirasta vastuussa oleva aikuinen)

Kurssilla pääsette harjoittelemaan agilityn alkeita. Koirasi oppii esteiden turvallisen ja oikean suoritustavan ja sinä ohjaajana pääset harjoittelemaan turvallisen ja koirankielisen agilityohjaamisen perusteita. Kurssin aikana käydään läpi yleisimmät agilityesteet; hypyt, putki, puomi, A-este, rengas ja pujottelu sekä yhdistetään niitä 2-3 esteen sarjoiksi.

Kurssiin sisältyy kotitehtävämateriaalipaketti (arvo 69€) kurssin aiheista kotiharjoittelun tueksi.

Kurssilla harjoittelee 4 koirakkoa/tunti. Agilityä harjoitellessaan koira on kentällä vapaana ilman hihnaa. Turvallisuussyistä agilityä harjoitellaankin yksi koira kerrallaan, muut odottavat vuoroaan eteisessä aidan takana tai ulkona. Yhteen harjoituskertaan kuuluu oman kentällä tehtävän harjoituksen lisäksi ohjaajan rataantutustuminen tunnin alussa (ilman koiraa), koiran lihasten lämmittely ennen omaa harjoitusvuoroa, oman vuoron odottamisen ja koirasosiaalisuuden harjoittelua sekä treenin jälkeinen lihasten jäähdyttely. Tunnin harjoitusvuoron aikana koiran omaa kentällä tehtävää rataharjoitusaikaa on siis n. 15 min. joko yhdessä tai kahdessa erässä. Agility on koiralle fyysisesti ja psyykkisesti erittäin vaativa, intervallityyppinen ja intensiivinen laji ja tästä syystä lajiharjoittelu sekä harjoitteluaika eroaa rauhallisemmista koiraharrastuslajeista. Liian pitkä harjoitus väsyneillä lihaksilla aiheuttaa koiralle sekä ohjaajalle suuren tapaturmariskin.
Toisten koirakoiden harjoittelun seuraaminen on suositeltavaa ja samassa ryhmässä harjoittelevien kannustaminen erittäin suotavaa!

Kurssin kesto on kuusi (6) kertaa samana viikonpäivänä ja kellonaikana viikoittain alkamispäivästä lähtien. Mahdollisista poikkeuksista on mainittu ko. kurssin kohdalla eli näet ne jo ilmoittautuessasi. 

Perheenjäsen saa maksua vastaan osallistua kuunteluoppilaaksi kurssille. Maksu ei ole henkilökohtainen, kuka tahansa perheenjäsen (samassa taloudessa asuva) saa osallistua. Alle 10-vuotiaat lapset saavat tulla ilmaiseksi mukaan. 
Voit ostaa perheenjäsenkurssipaikan verkkokaupastamme, täältä →
Huomio: kirjoita tilauksen huomautuskenttään kurssin nimi ja päivämäärä/aika. 

Kurssimaksu on koirakohtainen. Agilityn Alkeiskurssin voit maksaa liikuntaeduilla.

Kurssi pidetään lämpimässä sisähallissa, ota mukaasi liikuntaan sopiva vaatetus, liivi tai taskullinen takki makupaloja/lelua varten, ja juoksuun  sopivat kengät esim. lenkkarit, maastojuoksu- tai sisäpelikengät.
Katso lisää agilitystä Suomen Agilityliiton sivuilta https://www.agilityliitto.fi/agility-lajina/

Agilityn koulutuspolku: - Agilityn Pohjataitokurssi - Agilityn Alkeiskurssi - Agilityn Alkeisjatkokurssi - Agilityn Ohjaustekniikkakurssi - Agilityn Ratakurssi - Agilityn Estevarmuuskurssi - Agilityn Viikkoryhmät

elokuu
syyskuu