Agilityn Pohjataitokurssi   
Agilityn Pohjataitokurssi on paras starttikurssi agilityharrastuksen aloittamiseen! Agility on lajina erilainen kuin muut koiraharrastuslajit ja siitä syystä agilitykoiran kouluttaminen eroaa siis muista lajeista. Jokaisessa harrastuslajissa on hieman erilaiset pohjataidot eli perustaidot, joiden päälle koiran taidot ja osaaminen rakennetaan. Agilityn perustaidot on tärkeää rakentaa koiran näkökulma huomioiden, ns. koirankielisesti. Koira hahmottaa maailmaa ja myös agilityrataa eritavalla kuin me ihmiset, joten agilitykoiran kouluttaminenkin tulee pohjautua koiran luontaisiin ominaisuuksiin ja vahvuuksiin.

Pohjataitokurssilla koirasi ja sinä opitte ne tärkeät perustaidot, jotka ovat tarpeellista osata ja tietää ennen varsinaisen agilityn este- ja rataharjoittelun aloittamista. Pohjataitojen oppimisen jälkeen agilityharrastuksen aloittaminen ja jatkaminen on mahdollisimman helppoa ja turvallista! Agilityssä turvallisuusnäkökulma on ehdottoman tärkeä ottaa huomioon kaikessa tekemisessä ja siinä varsinkin oikein opetetuilla pohjataidoilla on suuri merkitys. Oikein tehtynä agility on koiralle ja ihmiselle turvallinen laji, mutta ilman kunnollista pohjatyötä agilityn harrastaminen saattaa aiheuttaa koiralle fyysisiä vammoja ja kulumia sekä mahdollisesti vaaratilanteita myös ohjaajalle.

Pohjataitokurssille ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -rotuiset koirat, jotka ovat käyneet vähintään jonkin perustaitokurssin (Pentukurssi, Arkitaitokurssi tai esimerkiksi Jaana Rajamäen Perustaidot koirallesi - kurssin). Suositusalaikäraja pennulle on 6 kk. 
Agilityä harrastavan koiran tulisi olla fyysisesti terve ja normaalipainoinen. Agilityssä varsinkin koiran etuosa joutuu kovalle rasitukselle, joten koiran kyynärten ja etutassujen tulee olla terveet. Koiran tulee olla hyväkuntoinen ja sen tulee pystyä hengittämään normaalisti, emme suosittele agilityä tästä syystä brakykefaalisille roduille. Hyvin raskasrakenteisille koirille suosittelemme agilityn sijasta hoopersia, joka on parempi laji suurikokoisille ja raskasrakenteisille koirille. Hoopers sopii myös iäkkämmille koirille agilityä paremmin. Katso lisää ylävalikosta kohdasta "hoopers".

Pohjataitokurssilla ohjaajan tulee olla vastuukysymysten vuoksi mielellään yli 16-vuotias. (Alle 16-v ohjaajan kanssa kurssille tulee osallistua koirasta vastuussa oleva aikuinen)
Pohjataitokurssilla harjoitellaan ryhmässä koko tunti, yhteen ryhmään otetaan max. 5 koiraa. Koirasi ei saa olla aggressiivinen muille koirille tai ihmisille.

Kurssikerrat ovat samana viikonpäivänä ja kellonaikana kuin aloituspäivä, peräkkäisinä viikkoina. Mahdollisista poikkeuksista ilmoitetaan ko. kurssin kohdalla, joten näet ne jo ilmoittautessasi.

Kurssiin sisältyy oleva kotitehtävämateriaalipaketti (arvo 59€) kotiharjoittelun tueksi.

Jos koirasi on aggressiivinen muille koirille tai ihmisille etkä voi osallistua ryhmäkoulutukseen, voit ostaa Agilityn Pohjataitokurssin materiaalipaketin myös erillisenä, lähetä tällöin pyyntö osoitteeseen asiakaspalvelu@taidogas.fi.

Agilityn Pohjataitokurssin voit maksaa liikuntaseteleillä/eduilla.
Kurssin aiheita mm.:
  • Rauhoittuminen ja oman vuoron odottaminen
  • Luopumistaidon alkeet agilityharjoittelua varten
  • Vahva luoksetulo 
  • Koiran ja ohjaajan yhteistyö
  • Etupalkkauksen alkeet
  • Aloitusasento ja paikallaolo 
  • Kehonhallintaharjoittelua ja lämmittelyliikeohjelma
  • Keskittyminen toisten koirien ja häiriöiden läsnäollessa
Perheenjäsen saa maksua vastaan osallistua kuunteluoppilaaksi kurssille. Maksu ei ole henkilökohtainen, kuka tahansa perheenjäsen (samassa taloudessa asuva) saa osallistua. Alle 10-vuotiaat lapset saavat tulla ilmaiseksi mukaan. 

Oman kurssin alkua odotellessa voit käydä lukemassa agilitystä lisää Suomen Agilityliiton sivuilta https://www.agilityliitto.fi/agility-lajina/kuinka-harrastamaan-2/

Tervetuloa!

Agilityn koulutuspolku: - Agilityn Pohjataitokurssi - Agilityn Alkeiskurssi - Agilityn Alkeisjatkokurssi - Agilityn Ohjaustekniikkakurssi - Agilityn Ratakurssi - Agilityn Estevarmuuskurssi - Agilityn Viikkoryhmät

elokuu