Esine-etsintäkurssi   
Olisiko kätevää jos koirasi osaisi etsiä kadonneet avaimet, puhelimen tai kaukosäätimen?
Tällä kurssilla opetetaan koiralle esine-etsintää!

Esine-etsintäkurssille ovat tervetulleita kaikenikäiset, -rotuiset ja -kokoiset koirat. Pennuille suosittelemme ensin Pentukurssin tai Junnukurssin käymistä ennen esine-etsintäkurssille osallistumista, jotta koulutuksessa käyminen ja hallitiloissa keskittyminen on jo tuttua ja esine-etsintäkurssilla pääsette keskittymään etsintätaitojen harjoitteluun.

Koiran hajuaisti on mieletön ja koira voidaankin opettaa etsimään ja löytämään lähes mitä tahansa. Kaikki esineet tuoksuvat koiran nenään erilaisilta eli kaikissa materiaaleissa on ns. ominaistuoksu, jonka koira pystyy haistamaan ilmavirrasta pitkänkin matkan päästä. Koiran erinomaista hajuaistia ja hajujen erottelukykyä voidaan käyttää hyödyksi lähes rajattomasti. Yksi kätevimmistä taidoista arjen kannalta on opettaa koira etsimään vihjesanan avulla jotain tarpeellista. Yleisimmin kadoksissa meiltä ihmisiltä taitaa olla kotiavaimet, kännykkä, hanskat tai kaukosäädin. Mikä onkaan hauskempaa koiralle kuin se, että saa auttaa omaa ihmistään jossain oikeasti tärkeän asian löytämisessä! Löytämisen riemu on tällöin yhteinen.

Esine-etsintäkurssilla on tavoitteena opettaa koira etsimään ja löytämään (eli tarkentamaan hajulähteen sijainti) valittu esine sanavihjeen avulla. Kurssille valitaan yksi etsittävä esine. Kurssin aikana voidaan aloittaa myös halutun ilmaisutavan opettamista tapauskohtaisesti. 

Kurssille otetaan max. 5 koirakkoa. Esine-etsintäkurssi sopii myös toisista koirista häiriintyville/häiriöherkille. Harjoitukset tehdään yksi koira kerrallaan, joten jokainen koirakko saa harjoitella ilman toisten koirien häiriöitä. Harjoittelutila on mahdollista sulkea ovilla täysin ja kulkeminen tilaan onnistuu kahden oven menetelmällä. Koirakohtaamiset voidaan siis minimoida. Kurssin aikana muiden harjoituksia saa kuitenkin seurata (ilman koiraa) aina kun mahdollista ja toisten kurssilaisten harjoittelua suositellaan katselevan oman oppimisen maksimoimiseksi. 

Esine-etsintäkurssin kesto on 4 kertaa peräkkäisinä viikkoina. Kurssikerrat ovat samana viikonpäivänä ja kellonaikana kuin aloituspäivä. 

Perheenjäsen saa maksua vastaan osallistua kuunteluoppilaaksi kurssille. Maksu ei ole henkilökohtainen, kuka tahansa perheenjäsen (samassa taloudessa asuva) saa osallistua. Alle 10-vuotiaat lapset saavat tulla ilmaiseksi mukaan.
Voit ostaa perheenjäsenkurssipaikan verkkokaupastamme, täältä →
Huomio: kirjoita tilauksen huomautuskenttään kurssin nimi ja päivämäärä/aika.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.