Nosework alkeiskurssi - häiriöherkille   
Tämä kurssi on tarkoitettu erityisesti häiriöherkille koirakoille, jotka eivät pysty työskentelemään toisten koirien läsnäollessa. 

Jokainen koirakko treenaa yksin omalla vuorollaan. Koulutus järjestetään pienkoulutustilassa johon ei kuulu muiden koulutustilojen äänet.  Muut ohjaajat saavat katsella muiden koulutusta mikäli koira sen sietää. Varauduthan siis pitämään koirasi autossa harjoitusvuorojen välissä. 

Kurssilla koirasi pääsee harjoittelemaan kohdehajun (eukalyptus) etsimistä ja löydön ilmaisemista laatikoista ja muista kohteista. Ensimmäisellä kurssikerralla saat mukaasi eukalyptus -hydrolaattia tippapullossa, jotta pääsette harjoittelemaan etsimistä myös kotona.
Kurssikerrat ovat samana viikonpäivänä ja kellonaikana kuin aloituspäivä. Mahdollisista poikkeuksista on mainittu ko. kurssin kohdalla, joten näet ne jo ilmoittautessasi.


Kurssiin sisältyy:
- Käytännön koulutuskerrat lämpimässä sisähallissa.
- Kotitehtävämateriaalipaketti kurssin aiheista kotiharjoittelun tueksi (arvo 59€). Kotitehtävät löytyvät erilliseltä Verkkokurssitehdas.fi - sivustolta, jonne saat kirjautumislinkin sähköpostiisi vähän ennen kurssisi alkua.
Kurssille otetaan max. 3 koirakkoa.

Perheenjäsen saa maksua vastaan osallistua kuunteluoppilaaksi kurssille. Maksu ei ole henkilökohtainen, kuka tahansa perheenjäsen (samassa taloudessa asuva) saa osallistua. Alle 10-vuotiaat lapset saavat tulla ilmaiseksi mukaan.
Voit ostaa perheenjäsenkurssipaikan verkkokaupastamme, täältä →
Huomio: kirjoita tilauksen huomautuskenttään kurssin nimi ja päivämäärä/aika.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.


Yleistä Noseworkistä:
Nosework on kehitetty alkujaan Yhdysvalloissa tarjoamaan rescuekoirille aktivointia ja helpottamaan siirtymistä koiratarhoilta kotikoiriksi. Nosework koulutuksen perusperiaatteita ovat mm. koiran henkinen ja fyysinen hyvinvointi, erilaisten koirien hyväksyminen, itsenäisyys, lajityypillisen käyttäytymisen tarjoaminen, positiiviseen vahvistamiseen perustuva koulutus, luottamus koiriin ja niiden kykyihin sekä koiran ja ihmisen välisen suhteen vahvistaminen.
Ensimmäiset nosework kokeet järjestettiin Suomessa vuonna 2017 NWF:n alaisina. Noseworkista tuli Kennelliiton virallinen koemuoto 1.1.2020 alkaen. Koe voi olla joko kaikkien etsintämuotojen koe KEK tai yhden etsintämuodon koe YEK. Erilaisia etsintämuotoja noseworkissa ovat ulkoetsintä, sisäetsintä, laatikkoetsintä ja ajoneuvoetsintä. Tasoluokkia on molemmissa koelajeissa kolme ja eri koelajeissa luokkanousut tapahtuvat toisistaan riippumatta. 1-luokassa kohdehajuna on eukalyptus, 2-luokassa lisäksi laakerinlehti ja 3-luokassa laventeli.