Pentueskari   
Pentueskariin ovat tervetulleita kaikenkokoiset ja -rotuiset 2-5kk ikäiset pennut.

PentuEskariin osallistuvalla pennulla tulee olla voimassaolevat rokotukset (alle 12 -viikkoisilla pennuilla varhaisrokote, ulkomailta tuodulla pennulla suomalainen rokotustodistus sekä EU:n ulkopuolelta tulevilta myös rabies-rokote (varoaika 21 vrk). Lisää voit lukea https://www.ruokavirasto.fi/elaimet/lemmikki--ja-harraste-elaimet/) sillä pennut leikkivät eskarissa keskenään.

Pentueskari on koiranpentusi ensimmäinen leikkikoulu. Pentueskarissa pentusi saa opetella ensimmäisiä arkitaitoja, joita koirasi tulee tarvitsemaan eläessään ihmisten kanssa. Pentueskarissa osa tunnista on taitojen opettelua ja lopputunnista pentusi saa turvallisesti harjoitella toisten koirien kohtaamista pentujen yhteisen leikkihetken parissa. Eskari-ikä on koiran kehityksen polulla tärkein ajanjakso sosiaalisten taitojen opetteluun. Eskarilaiset saavatkin harjoitella turvallisesti näitä tärkeitä taitoja yhdessä toisten pikkupentujen kanssa! Koirallasi on heti luovutusiän jälkeen ns. sosiaalisen kehittymisen herkkyyskausi, joka on tärkeää hyödyntää ja sosiaalistaa pentua turvallisessa ympäristössä. Voit lukea koiran kehittymisestä lisää tästä linkistä: https://www.hankikoira.fi/koiratietoa/mika-koira-on/koiran-elinkaari

Eskarissa opetellaan leikin varjolla arjessa tärkeitä taitoja kuten luoksetuloa, hihnakäytöstä ja rauhoittumista. Oppiminen tapahtuu pentukoulutukseen erikoistuneen koirankouluttajan opastuksella positiivisen vahvistamisen avulla, jolloin luodaan pohjaa turvalliselle oppimiselle ja tasapainoiselle kehitykselle. Eskarissa pentusi saa tutustua myös hieman erilaisiin alustoihin ja esineisiin. 

Eskarissa pennut oppivat uusia asioita, välillä saavat levähtää ja jokaisella kerralla myös leikitään yhdessä. Pennut jaetaan leikkituokiota varten pienempiin leikkiryhmiin, jolloin kaikille pennuille löytyy sopivankokoista leikkiseuraa.
Taidogaaseen Pentueskariin kuuluu myös tärkeä lisäpalvelu eli eskarikuvaus! Mikä onkaan ihanampi muisto ensimmäisestä leikkikoulusta kuin pentukuva koirastasi ammattivalokuvaajan ottamana. Kuva on hauska kehystää tai laittaa magneettina jääkaapinoveen, niinkuin koulukuvat perinteisesti on tavattu laittaa :)

Eskari on kestoltaan 4-6 viikkoa. Eskaripäivät ovat peräkkäisinä viikkoina samana viikonpäivänä ja kellonaikana kuin aloituspäivä. Kurssikertojen tarkka määrä ja mahdollisista poikkeuksista on mainittu ko. Eskarin kohdalla, joten näet ne jo ilmoittautuessasi. 

Eskariin sisältyy:
  • Luento ensimmäisellä kerralla. Kesto 1h. Ensimmäiselle kerralle tullaan ilman koiraa!
  • Viisi käytännön harjoituskertaa koiran kanssa.
  • Kotitehtävämateriaalipaketti kurssin aiheista kotiharjoittelun tueksi (arvo 59€).
  • Eskarikuvaus, kuvaaja Ida Photos. Varaa paikka pentukuvakseen linkistä https://www.taidogas.fi/fi/koulutus/2809
Jos pentusi on ulkomailta otathan yhteyttä kouluttajaan ennen ilmoittautumistasi. 

Perheenjäsen saa maksua vastaan osallistua kuunteluoppilaaksi kurssille. Maksu ei ole henkilökohtainen, kuka tahansa perheenjäsen (samassa taloudessa asuva) saa osallistua. Alle 10-vuotiaat lapset saavat tulla ilmaiseksi mukaan. 
Voit ostaa perheenjäsenkurssipaikan verkkokaupastamme, täältä →
Huomio: kirjoita tilauksen huomautuskenttään kurssin nimi ja päivämäärä/aika. 

Kouluttajana toimii koirien arkikäytökseen ja pentukoulutukseen erikoistunut Eläintenkouluttaja Anette Luutikivi.
anette.taidogas@gmail.com

Voit lukea pennun sosiaalistamisesta lisää täältä https://www.hankikoira.fi/koiratietoa/koira-kotona/pennun-sosiaalistaminen
toukokuu
elokuu