Pentujen Nuuskuttelukurssi   
Pennun oma nosework -kurssi!

Kurssille ovat tervetulleita kaikenikäiset, -kokoiset ja -rotuiset koiranpennut harjoittelemaan hajutunnistusharrastuksen perusteita. Suositusikä kurssille on 3kk-10kk, sitä vanhemmat pennut voivat osallistua halutessaan suoraan Noseworkin Alkeiskurssille.

Nuuskuttelu on koiranpennulle hyvin mieluisaa ja hajutunnistus sekä hajujen etsintä ovatkin loistavaa koiran aktivointia pennusta alkaen. Haisteluharrastus parantaa koiranpennun keskittymiskykyä ja omatoimista päättely- sekä ongelmanratkaisukykyä. Nuuskuttelun on todettu myös rauhoittavan koiraa ja on koiran lajityypillistä käytöstä, joten haisteluharrastus toimii loistavana virikkeistämisenä niin kotona kuin kodin ulkopuolella. 

Nuuskuttelukurssilla koirapennut saavat harjoitella haistelun perusteita erilaisten hajujen ja mukavien ikätasoisten tehtävien avulla. Kurssilla pennut ovat yhtäaikaa hallissa, joten pennut saavat myös annoksen sosiaalistumista. Keskittymiskyvyn parantamiseksi ja harjoittelurauhan varmistamiseksi tilaa voidaan tarvittaessa rajata sermeillä.

Kouluttajana Anette Luutikivi

elokuu