Nosework Alkeiskurssi   
UUTUUS!
Noseworkin Alkeiskurssi yksilöllisesti hajuhuoneessa

Kurssille ovat tervetulleita kaikenikäiset, -kokoiset ja -rotuiset koirat, joille halutaan tarjota hajuaistiin pohjautuvaa aktivointia.
Ennen Noseworin Alkeiskurssille osallistumista koiran kanssa tulee olla käytynä jokin perustaitokurssi (arkitaito- tai pentukurssi).

Kurssilla koirasi pääsee harjoittelemaan kohdehajun (eukalyptus) etsimistä ja löydön ilmaisemista laatikoista ja muista kohteista. Ensimmäisellä kurssikerralla saat mukaasi eukalyptus -hydrolaattia tippapullossa, jotta pääsette harjoittelemaan etsimistä myös kotona. 
Kurssikerrat ovat samana viikonpäivänä ja kellonaikana kuin aloituspäivä. Mahdollisista poikkeuksista on mainittu ko. kurssin kohdalla, joten näet ne jo ilmoittautessasi.

Tällä kurssilla hajutunnistushuoneessa harjoittelee yksi koira kerrallaan, yhdellä kurssilla on yhtäaikaa 2 koiraa. Koirakot harjoittelevat pareittain niin, että toisen koiran harjoitellessa koulutustilassa toinen on paussilla (ulkona tai keittiötilassa). Kurssi sopii siis kaikenlaisille koirille, myös häiriöherkille tai muista koirista häiriintyville. Koirasi ei kuitenkaan saa olla aggressiivinen ihmisille tai toisille koirille. Koulutustilaan on kaksi ovea, joten kulku koulutustilaan ja sieltä pois voidaan toteuttaa ilman koirakontakteja. 

Hajutunnistushuone on erikoisvarusteltu hajutunnistukseen tarkoitetuilla koulutusvälineillä ja rakennelmilla. Koulutus tapahtuu yksilöllisesti jokaisen koiran ominaisuudet huomioiden. Kurssin aikana on hyvä varautua harjoittelemaan kotona kurssikertojen välissä edistymisen varmistamiseksi. Ohjeet kotiharjoitteluun saat kurssin aikana kouluttajaltasi. 

Kurssiin sisältyy:
- Käytännön koulutuskerrat hajutunnistukseen tarkoitetussa erikoiskoulutustilassa yksilökoulutuksena
- Eukalyptus-hydrolaatti
- Kotitehtävämateriaalipaketti kurssin aiheista kotiharjoittelun tueksi (arvo 59€).

Perheenjäsen saa maksua vastaan osallistua kuunteluoppilaaksi kurssille. Maksu ei ole henkilökohtainen, kuka tahansa perheenjäsen (samassa taloudessa asuva) saa osallistua. Alle 10-vuotiaat lapset saavat tulla ilmaiseksi mukaan. 
Voit ostaa perheenjäsenkurssipaikan verkkokaupastamme, täältä →
Huomio: kirjoita tilauksen huomautuskenttään kurssin nimi ja päivämäärä/aika.

Yleistä Noseworkistä:
Nosework on kehitetty alkujaan Yhdysvalloissa tarjoamaan rescuekoirille aktivointia ja helpottamaan siirtymistä koiratarhoilta kotikoiriksi. Nosework koulutuksen perusperiaatteita ovat mm. koiran henkinen ja fyysinen hyvinvointi, erilaisten koirien hyväksyminen, itsenäisyys, lajityypillisen käyttäytymisen tarjoaminen, positiiviseen vahvistamiseen perustuva koulutus, luottamus koiriin ja niiden kykyihin sekä koiran ja ihmisen välisen suhteen vahvistaminen.
Ensimmäiset nosework kokeet järjestettiin Suomessa vuonna 2017 NWF:n alaisina. Noseworkista tuli Kennelliiton virallinen koemuoto 1.1.2020 alkaen. Koe voi olla joko kaikkien etsintämuotojen koe KEK tai yhden etsintämuodon koe YEK. Erilaisia etsintämuotoja noseworkissa ovat ulkoetsintä, sisäetsintä, laatikkoetsintä ja ajoneuvoetsintä. Tasoluokkia on molemmissa koelajeissa kolme ja eri koelajeissa luokkanousut tapahtuvat toisistaan riippumatta. 1-luokassa kohdehajuna on eukalyptus, 2-luokassa lisäksi laakerinlehti ja 3-luokassa laventeli.

Voit lukea lisää lajista täältä: https://www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/kokeet-ja-kilpailut/nosework

syyskuu