Näyttelytreeni - irtotuntina   
Tarvitseeko koirasi harjoitusta hampaiden katsomisen, pöydällä seisomisen tai kehässä liikkumisen suhteen? Tiedätkö, mitä sinun esittäjänä tulee tehdä kehässä koirasi kanssa ja miten?

Nyt on oiva tilaisuus päästä harjoittelemaan näyttelykuvioita kuntoon koiranäyttelyitä varten yksittäisillä irtotunneilla!
Mukaan ovat tervetulleita kaikenrotuiset,- kokoiset ja ikäiset koirat, myös muut kuin virallisiin näyttelyihin tähtäävät.

Näyttelykoulutuksessa pääset harjoittelemaan kehässä liikkumista yhdessä koirasi kanssa, tarvittavia kuvioita, koiran oikeaa askellajia, koiran oikeaa sijaintia suhteessa esittäjään ja teille sopivaa liikkumisvauhtia. Koiran seisottaminen kehässä on oma taiteenlajinsa, joten pääset harjoittelemaan koiran esittämistä eli seisottamista eri sijainneista ja eri tyyleillä. Koiran seisomisasento näyttelyssä on tarkkaan määritelty ja koulutuksessa opit millaiseen asentoon sinun tulee koirasi asetella tai opettaa asettautumaan, jotta koirasi rakenne näyttäytyy mahdollisimman edukseen. Pöydällä esitettävät koirat tarvitsevat lisäksi harjoitusta pöydällä rennosti olemiseen ja pöydällä seisomiseen.
Tuomarin kosketeltavana oleminen ja ns. käsiteltävyys tarvitsee lähes aina opettamista ja totuttelua, sillä täysin vieraan ihmisen käsiteltävänä oleminen on varsinkin pennuille joko "liian kivaa" tai outoa, jolloin malttamista tulee harjoitella myös käsiteltävänä olemiseen. Näyttelytuomarin tulee pystyä koiraasi arvostellessaan tarkastamaan aina koirasi hampaat, joten pääsette harjoittelemaan myös hampaiden tarkastamista osana näyttelyesiintymistä. Toisten koirien aiheuttamat häiriöt saattavat olla myös tarvittava harjoituskohde, joten irtotunnille kannattaa tulla harjoittelemaan koirahäiriöitä vaikka kotona yksin harjoittelu sujuisikin jo hyvin. 

Näyttelykoulutus pidetään lämpimässä sisähallissa Kangasalla, ota mukaan itsellesi sisäkengät joilla on hyvä liikkua. Keinonurmelle ei saa nimittäin tulla ulkojalkineilla.

Irtotunnit on jaettu koirien koon mukaan, katso sopiva ryhmä alla olevista vaihtoehdoista.

Tervetuloa koiralähtöiseen näyttelykoulutukseen!
Kouluttajana Anna Pajunen. 


Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Näyttelytreeni - irtotuntina