Pentupainit   
Pentupaineihin ovat tervetulleita 2-5 kk ikäiset kaikenkokoiset - ja rotuiset koiranpennut!

Paineihin osallistuvalla pennulla tulee olla vähintään ensimmäinen rokote ja siitä kulunut 2 viikon varoaika.
Alle 12 -viikkoisena osallistuvalla pennulla tulee olla varhaisrokote. Ulkomailta tuodulla pennulla suomalainen rokotustodistus sekä rabies-rokote ja varoaika 21 vrk. Lisää voit lukea https://www.ruokavirasto.fi/elaimet/lemmikki--ja-harraste-elaimet/

Koiranpennut kasvavat todella erilaisissa oloissa pikkupentuajan. Toiset pennut kasvavat ensimmäiset elinviikkonsa perhessä, jossa on monta aikuista koiraa ja kasvattaja on totuttanut pennut jo pentulaatikossa kaikennäköisiin koiriin. Toisissa tapauksissa pentujen luona on vain pentujen emo, joten koiranpentusi ei välttämättä ole vielä koskaan teille muuttaessa nähnyt muita koiria tai koiranpentuja. Uudet koirakaverit voivatkin olla pennullesi ihmeellisiä ja aivan uudenlainen, jännittäväkin kokemus. Jos koirasi ei saa pentuaikanaan riittävästi positiivisia kokemuksia toisista koirista, saattaa myöhemmin tulla haasteita esim. ulkoillessa ja jokainen vastaantulija kauhistuttaa. Koiranpennullasi on ns. sosiaalisen kehityksen herkkyyskausi heti luovutusiän jälkeen, joka onkin tärkeää hyödyntää sosiaalistamalla pentua toisiin pentuihin turvallisessa ympäristössä. Voit lukea lisää koiranpennun kehityksestä tästä linkistä: https://www.hankikoira.fi/koiratietoa/mika-koira-on/koiran-elinkaari

Taidogaita pentupaineja eli pentutreffejä valvoo aina ammattilainen ja varmistaa, että jokainen pentu saa itselleen sopivaa ja sopivan kokoista leikkiseuraa ja että pentupaineista jää pennullesi positiivinen mielikuva.

Paineissa pennut pääsevät leikkimään keskenään ja harjoittelemaan leikin avulla sosiaalisia taitoja toisten pikkupentujen kanssa juuri siinä iässä, kun sosiaalistaminen on tärkeintä ja kaikkein suurimmassa roolissa koiranpennun kehityksen polulla. Pentupaineissa kaikki osallistujat ovat pentuja, jolloin yhdessä leikkiminen on kaikille turvallista ja mukavaa. Leikkiessään pennut harjoittelevat ns. koirankieltä eli sosiaalista elekieltä, jota koirat käyttävät. Mitä sujuvammin koiranpentusi oppii kommunikoimaan toisten koirien kanssa, sen helpompaa uusien tuttavuuksien kohtaaminen jatkossa on!

Pentupaineissa pennuille on tarjolla leikkimisen lisäksi myös aktivointia, erilaisiin alustoihin tutustumista ja ongelmanratkaisuharjoituksia!
Koirat jaetaan tarvittaessa koon perusteella ryhmiin, jotta kaikki pennut saavat sopivan kokoista ja turvallista leikkiseuraa.

Pentupainit järjestetään Taidoggaan hallissa lämpimissä sisätiloissa. Hallin pohjana on koiraharrastuksiin tarkoitettu keinonurmi, jossa on integroitu joustokerros turvallisten leikkien takaamiseksi. On tärkeää, että leikkihetken pohjamateriaali on tukeva ja pitävä, jotta liukastumisilta ja muilta haavereilta vältytään.

Ota mukaasi pennulle nameja, vesikuppi sekä peti/pyyhe/viltti/tms. loppurauhoittumisharjoittelua varten.

Paineihin on varattu aikaa n. 45minuuttia pentujen jaksamisen mukaan :)

Kouluttajana Anette Luutikivi

heinäkuu
elokuu
syyskuu
lokakuu