Nosework pohjataitokurssi   
Noseworkin Pohjataitokurssi on paras starttikurssi hajuerotteluharrastuksen aloittamiseen! Pohjataitokurssilla koirasi ja sinä opitte ne tärkeät perustaidot, jotka ovat tarpeellista osata ja tietää ennen varsinaisen nosework -harjoittelun aloittamista. 

Pohjataitokurssille ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -rotuiset koirat, jotka ovat käyneet vähintään jonkin perustaitokurssin (Pentukurssi, Arkitaitokurssi tai esimerkiksi Jaana Rajamäen Perustaidot koirallesi - kurssin). Suositusalaikäraja pennulle on 6 kk.

Pohjataitokurssilla harjoitellaan Nosework -lajissa vaadittavia taitoja niin koiralle kuin ohjaajalle. 

Kurssilla harjoitellaan mm.:
- Omistajan koulutustaitoja ja palkkion ajoittamista
- Ohjaajan koiranlukutaitoja
- Koiran etsintätaitoja
- Eukalyptus -hajuun tutustumista
- Yhteistyö- ja keskittymistaitoja koiralle, jotta Nosework -laji sujuu mahdollisimman hyvin

Kurssiin sisältyy verkkokoulutusmateriaali kotiharjoitteiden tueksi. 

Tervetuloa!

Perheenjäsen saa maksua vastaan osallistua kuunteluoppilaaksi kurssille. Maksu ei ole henkilökohtainen, kuka tahansa perheenjäsen (samassa taloudessa asuva) saa osallistua. Alle 10-vuotiaat lapset saavat tulla ilmaiseksi mukaan. 
Voit ostaa perheenjäsenkurssipaikan verkkokaupastamme, täältä →
Huomio: kirjoita tilauksen huomautuskenttään kurssin nimi ja päivämäärä/aika.


Yleistä Noseworkistä:
Nosework on kehitetty alkujaan Yhdysvalloissa tarjoamaan rescuekoirille aktivointia ja helpottamaan siirtymistä koiratarhoilta kotikoiriksi. Nosework koulutuksen perusperiaatteita ovat mm. koiran henkinen ja fyysinen hyvinvointi, erilaisten koirien hyväksyminen, itsenäisyys, lajityypillisen käyttäytymisen tarjoaminen, positiiviseen vahvistamiseen perustuva koulutus, luottamus koiriin ja niiden kykyihin sekä koiran ja ihmisen välisen suhteen vahvistaminen.
Ensimmäiset nosework kokeet järjestettiin Suomessa vuonna 2017 NWF:n alaisina. Noseworkista tuli Kennelliiton virallinen koemuoto 1.1.2020 alkaen. Koe voi olla joko kaikkien etsintämuotojen koe KEK tai yhden etsintämuodon koe YEK. Erilaisia etsintämuotoja noseworkissa ovat ulkoetsintä, sisäetsintä, laatikkoetsintä ja ajoneuvoetsintä. Tasoluokkia on molemmissa koelajeissa kolme ja eri koelajeissa luokkanousut tapahtuvat toisistaan riippumatta. 1-luokassa kohdehajuna on eukalyptus, 2-luokassa lisäksi laakerinlehti ja 3-luokassa laventeli.


Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.