Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Ohjeita koulutuksiin tuleville

Kun olet tulossa koulutukseen niin lue ensin huolellisesti koulutustilojemme säännöt. Kursseille ja yksittäisille tunneille tullessa koiran tulee olla terve, jotta sen kanssa voi tulla koulutukseen. Sairas / kipeä koira saattaa yhdistää kivun opeteltaviin asioihin ja se ei ole koulutuksen tavoite.


Varaa koiralle mukaan riittävästi hyviä makupaloja ja palkkaukseen soveltuva lelu, sekä vesikippo. Riittävästi makupaloja on yleensä silloin kun ajattelet omassa mielessäsi mikä on paljon ja kerrot sen kolmella :) Makupaloiksi kannattaa varata jotain riittävän hyvää ja ehkäpä hieman extraherkkua eli ei sitä arkista ruokaa, jota koira saa päivittäin. Riittävän hyvillä makupaloilla varmistetaan, että koira on motivoitunut koulutettaessa. Makupalat kannattaa myös pilkkoa riittävän pieniksi, jotta koiran vatsa ei täyty liian nopeasti.

Ethän käytä koulutuksien aikana koirallasi kelatalutinta (flexi) sillä se voi väärin käytettynä aiheuttaa vaaratilanteita, joita emme missään nimessä treenitilassa tai muuallakaan toivo sattuvan. Koiralla on oltava turvalliset ja hyvin istuvat varusteet päällä.


Koira on ulkoilutettava huolellisesti ennen halliin tuloa, jotta turhia vahinkoja ei satu halliin. Lisäksi koira saa hieman purkaa energiaa ennen tuntia ja sen lihakset ovat saaneet hieman lämmittelyä. Siivoathan koiran jätökset ympäristöstä.


Odota koirasi kanssa hallin ulkopuolella (riittävän kaukana ovesta) ennen oman tuntisi alkua, jotta edelliset treenaajat pääsevät rauhassa ulos. Kouluttaja kutsuu seuraavat sisään, jahka halli on tyhjä.

Hallista voi myös poistua taka-ovesta jos koirasi reagoi herkästi toisiin koiriin.

Koirien ei ole suositeltavaa antaa ennen tuntia / tunnin aikana leikkiä ja riekkua keskenään, sillä se usein vie koirilta keskittymiskykyä ja ajatukset jää helposti sinne leikkikaveriin. Lisäksi leikkiessään koirat usein kiihtyvät ja ne saattavat jäädä kiihtyneiksi myös koulutuksen alkaessa, jolloin oppiminen on hitaampaa tai joillain jopa mahdotonta. Aloitetaan siis tunnit rauhallisesti, jotta koirat ovat optimaalisessa mielentilassa oppimiseen. :)


Keskity tunnin aikana omaan koiraasi ja sen tekemisiin - kehu, palkkaa ja tauota koiraa riittävästi silloin kun siihen on aihetta. Kun saat kouluttajalta ohjeita keskity silti koiraasi, kouluttaja ei pahastu vaikket katsoisi häneen.


DOBOtunneille tullessa koiralla on oltava lyhyet kynnet (mielellään yli vuorokausi sitten leikatut, jotta eivät ole liian terävät) ja omistajan on hyvä varustautua mukavilla, liikkumiseen sopivilla vaatteilla. DOBOtunnilla saa pitää koiraa ilman talutinta, mikäli se pysyy omistajan hallinnassa. Jos koira ei pysy hallinnassa, on taluttimen käyttö välttämätöntä, jolloin lyhyt talutin on kaikkein kätevin, sillä se ei sotkeudu koiran jalkoihin niin helposti.
Ennen DOBOtuntia koiran kanssa on hyvä tehdä 15minuutin lämmittelylenkki, jotta lihakset ovat hieman jo lämpimät tunnin alkaessa. Myös tunnin jälkeen on suositeltavaa tehdä pieni jäähdyttelylenkki.


Huomioithan, että kurssikertojen välissä tehtävät harjoitukset kotona ovat tärkeitä koiran oppimisen ja edistymisen kannalta. :)

Tervetuloa!